Uygulamalar / İmplant Diş Tedavisi İmplantoloji
Uygulamalar
İmplant Diş Tedavisi İmplantoloji
Adana implant tedavisi implantoloji diş eksikliklerinin tamamlanmasında kullanılan yapay diş köklerine implant denilmektedir. Biyouyumluk testlerinden geçtiği bilimsel testlerle ispatlanmış olan metallerden üretilmektedir. İmplant üzerine farklı ara parçalar yerleştirerek üst yapı porselenleri uygulanmaktadır. Üst yapı porselenleri metalli kron köprü olabildiği gibi estetik diş hekimliğinde kullanılan metalsiz porselen çeşitleri kullanılabilmektedir.
Adana implant tedavisi en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Özellikle de dişlerinde büyük sorunlar meydana gelen ve bu sorunlardan ötürü estetik olmayan bir gülüşe sahip olan kişilerin alternatif diş tedavi yöntemlerini sıklıkla araştırdığını söylemek yanlış olmayacaktır. Elbette dişlerde oluşan sorunlar farklılık gösterdiği için tedavi süreçleri de buna bağlı olarak ilgili uzman diş hekiminin muayenesinden sonra belirleniyor. Bu noktada implant tedavisi için karar alınmış hastalar, implantın ne olduğunu, nasıl bir süreç izlendiğini ve detaylarını merak ederek araştırma yapıyor. Biz de bugün sizler için implant tedavisi kimlere yapılır ve nasıl yapılır gibi soruların ayrıntılı yanıtlarını hazırladık. Tüm detaylara içeriğimizin devamından ulaşabilirsiniz.
İmplant en genel tanımıyla vücuda yerleştirilen cansız maddeler olarak ifade edilebilir. Adana implantoloji diş tedavisinde de en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Eksik dişleri olan hastalarda çene kemiği içerisine titanyum malzemeden oluşan vidaların yerleştirilmesidir. Genelde implant tedavisinin yerine alternatif tedaviler olsa da bunlarda yan dişlerin köprü olarak kesilmesi gerektiği için ve implant kadar sağlıklı sonuçlar vermediği için tercih edilmiyor. Diş eksikleri olan ve dişlerinin daha sağlam ve estetik görünmesini talep eden hastalar için diş hekimi tarafından uygun görülürse Adana implant tedavisi uygulanır.
Adana implant tedavisi implantoloji genel olarak 18 yaşından büyük çene ve yüz yapısı tamamen oturmuş kişilere uygulanabilir. Elbette tedavinin yapılması için sadece bu kriter de yeterli olmuyor uzman diş hekimi tarafından öncelikle hastanın çene yapısının implant tedavisine uygun olup olmadığının anlaşılması için röntgenler çekiliyor. Eğer hastanın kronik rahatsızlıkları varsa örneğin şeker hastalığı gibi; implant tedavisinden önce ilgili önlemler alınır. Örneğin kan sulandırıcı ilaçları kullanan hastaların tedaviden bir süre önce bunları bırakması talep edilebilir.
Adana implant tedavisi sedasyon verilerek yapılır. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere tedavi işleminden önce muayene ve röntgen süreci uygulanarak hastanın implant tedavisine uygunluğu ölçülür. Ardından uzman hekim tarafından çene kemiği içerisine kesiler açılarak ilgili implant ürünü yerleştirilerek tedaviye devam edilir.